16 lat firmy lat firmy / MY NA ALLEGRO
zamówienia telefoniczne 7 dni w tyg. 9-20: 606240991 salon meble łazienkowe Tczew, Obr. Westerplatte 24c

OŚWIADCZENIE O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH

Portal internetowy www.hashi.com.pl jest prowadzony przez firmę HASHI Maciej Wichmann,  z siedzibą w Mały Miłobądz 83-111, Mały Miłobądz 5/6 , Tel.: 606240991, Polska działającą pod marką Hashi, zarejestrowaną pod numerem NIP: 593 263 79 16, REGON: 525444489, (zwaną dalej „Hashi“ lub „my“). Hashi przykłada wielką wagę do ochrony Państwa danych osobowych i w związku z tym gromadzi, przetwarza i wykorzystuje Państwa dane osobowe wyłącznie zgodnie z opisanymi niżej zasadami i obowiązującymi przepisami o ochronie danych osobowych.

1. PAŃSTWA DANE OSOBOWE

Dane osobowe to wszystkie dane, które odnoszą się do osoby zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania. Zalicza się do nich na przykład Państwa imię i nazwisko, numer telefonu lub adres poczty i e-mai

2. GROMADZENIE, PRZETWARZANIE I WYKORZYSTANIE DANYCH OSOBOWYCH

Hashi gromadzi, przetwarza lub wykorzystuje Państwa dane osobowe wyłącznie w opisanym niżej zakresie.

3. KONTO

Na stronie internetowej mają Państwo możliwość założenia osobistego konta członkowskiego. Na koncie członkowskim mogą Państwo zapisać swoje osobiste dane i dzięki temu wygodnie dokonywać zakupów w sklepie internetowym. Utworzenie konta członkowskiego jest zawsze dobrowolne, ale konieczne do korzystania ze strony internetowej w pełnym zakresie.

Do utworzenia Państwa osobistego konta członkowskiego Hashi potrzebny jest – w zależności od tego, przez jaki kanał dokonują Państwo logowania – Państwa adres e-mail i dowolnie wybrane hasło oraz ewentualnie dodatkowo zwrot grzecznościowy oraz imię i nazwisko (zwane dalej łącznie „danymi konta członkowskiego“). Podany przez Państwa adres e-mail służy jednocześnie jako identyfikator dostępu do konta członkowskiego. Po skutecznej rejestracji otrzymają Państwo automatycznie potwierdzenie na adres e-mail. W prywatnym dziale własnego konta członkowskiego mogą Państwo w każdej chwili aktualizować swoje dane.

Dane osobowe podane przez Państwa podczas rejestracji w sklepie jaki kanał dokonują Państwo logowania – będą administrowane przez HASHI Maciej Wichmann, z siedzibą w Mały Miłobądz 83-111, Mały Miłobądz 5/6, który prowadzi sklep www.hashi.com.pl. Aby dokonać rejestracji w sklepie www.hashi.com.pl wystarczy podać dane do logowania właściwe dla sklepu hashi.com.pl oraz zaakceptować regulamin sklepu www.hashi.com.pl  (każdorazowo podczas dokonywania płatności).

4. REALIZACJA ZAKUPU I INFORMACJA O WYPŁACALNOŚCI

Do realizacji Państwa zamówienia Hashi potrzebne jest imię i nazwisko, adres, numer telefonu, adres e-mail. Dane te należy podać w trakcie procesu składania zamówienia, o ile nie zostały już zapisane na Państwa koncie użytkownika (por. B.I). Opcjonalnie obok adresu do faktury można podać inny adres dostawy.

Podany przez Państwa adres do rachunku i (ewent. inny) adres dostawy zapisujemy na Państwa koncie użytkownika, aby nie musieli ich Państwo ponownie podawać przy kolejnych zakupach. Mogą Państwo zmieniać ww. dane w każdej chwili.

III. FORMULARZ KONTAKTOWY

Przez formularz kontaktowy udostępniony w serwisie internetowym mogą Państwo bezpośrednio skontaktować się z Hashi. Hashi gromadzi, przetwarza i wykorzystuje informacje przekazane przez Państwa w formularzu kontaktowym wyłącznie w celu opracowania Państwa sprawy.

5. NEWSLETTER

Jeżeli wyrazili Państwo na to zgodę, Hashi będzie wykorzystywał adres e-mail podany przez Państwa w trakcie zakładania konta członkowskiego do przesyłania Państwu drogą mailową informacji na temat aktualnych wyprzedaży w Hashi. Hashi może przy tym indywidualizować treść newsletterów w taki sposób, aby zawierał zwłaszcza takie informacje, które Hashi uzna za szczególnie interesujące dla Państwa. Do takiej indywidualizacji informacji Hashi uwzględnia historię Państwa zakupów, czyli to, jakie produkty kupili Państwo w przeszłości oraz jakie produkty oglądali Państwo w przeszłości w serwisie internetowym i wrzucili do koszyka zakupów.

W dziale prywatnym danych konta członkowskiego mogą Państwo zarządzać ustawieniami newslettera Hashi. Mogą Państwo wybrać, czy chcą Państwo otrzymywać ogólny newsletter codziennie, raz czy trzy razy w tygodniu. Mogą Państwo również całkowicie zrezygnować z otrzymywania newsletterów.

6. ANGAŻOWANIE DOSTAWCÓW USŁUG LOGISTYCZNYCH I INNYCH USŁUGODAWCÓW

W celu przesyłania Państwa zamówień Hashi udostępnia Państwa dane osobowe dostawcom usług logistycznych, którzy przetwarzają niniejsze dane na zlecenie Hashi w celu wykonania umowy, przestrzegając wymaganych środków bezpieczeństwa.

Ponadto do wykonania pewnych usług angażujemy kolejnych specjalistycznych usługodawców, którzy przetwarzają Państwa dane osobowe na nasze zlecenie i wyłączanie zgodnie z naszymi zaleceniami we wskazanym celu i zakresie [powierzenie danych osobowych do przetwarzania na podstawie art. 31 ust. 1 ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U.2016.922 ze zm.) lub od maja 2018 art. 28 ust. 3 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)]

8. GOOGLE ADWORDS

9. GOOGLE ANALYTICS

Niniejszy serwis internetowy używa Google Analytics, internetową usługę analityczną dostarczaną przez Google Inc. („Google“), USA. Google Analytics używa plików cookie, które umożliwiają analizę korzystania przez Państwa z serwisu. Informacje wytworzone przez plik cookie na temat Państwa korzystania z tego serwisu są przekazywane i zapisywane na serwerze Google. W niniejszym serwisie internetowym aktywowano anonimizację adresów IP, która powoduje wcześniejsze skrócenie adresów IP użytkowników Google w państwach członkowskich Unii Europejskiej lub w innych państwach będących stronami Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Tylko w wyjątkowych sytuacjach przekazywany jest pełny adres IP do serwera Google w USA i tam skracany. Na zlecenie niniejszego serwisu internetowego Google będzie wykorzystywał te informacje, aby przeanalizować korzystanie z serwisu przez użytkowników w celu przygotowania raportów na temat aktywności w serwisie internetowym oraz świadczenia innych usług związanych z korzystaniem z serwisu i internetu na rzecz właściciela serwisu internetowego. Adres IP przekazany w ramach Google Analytics z Państwa przeglądarki internetowej nie będzie łączony z innymi danymi Google. Mogą Państwo uniemożliwić zapisywanie plików cookie poprzez odpowiednie ustawienia Państwa przeglądarki; wskazujemy jednak na to, że w takim wypadku nie będą Państwo ewentualnie mogli korzystać w pełnym zakresie ze wszystkich funkcji niniejszego serwisu internetowego. Ponadto użytkownicy mogą uniemożliwić gromadzenie przez Google danych wytworzonych przez pliki cookie oraz odnoszących się do Państwa korzystania z serwisu internetowego (łącznie z Państwa adresem IP) jak i przetwarzanie tych danych przez Google, pobierając i instalując wtyczkę do przeglądarki dostępną pod następującym linkiem. Aktualny link (stan z: Grudzień 2017): https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl

Ponadto używamy Google Analytics do analizowania danych z Google AdWords do celów statystycznych (np. stwierdzenia, jak często wyświetla się dane ogłoszenie i/lub zostaje ono kliknięte). Jeżeli nie wyrażają Państwo na to zgody, dezaktywacja jest możliwa przez managera wytycznych wyświetlania: https://adssettings.google.com/authenticated?hl=pl

Jeżeli są Państwo u nas zarejestrowani i wejdą Państwo do naszego serwisu, wówczas używamy Google Analytics również do tego, aby sporządzać raporty na temat aktywności w serwisie na różnych urządzeniach. W tym celu łączymy Państwa identyfikator użytkownika  z Hashi Państwa profilem użytkowania Google Analytics, jednak bez łączenia przy tym tego profilu z Państwa prawdziwym nazwiskiem lub innymi informacjami pozwalającymi na Państwa indywidualną i bezpośrednią identyfikację. Taka możliwość analizy funkcjonuje także w ograniczonym zakresie bez plików cookie, dlatego też Państwa zachowanie podczas surfowania może przynajmniej częściowo być analizowane przez Google Universal Analytics także wtedy, gdy dezaktywowali Państwo pliki cookie w swojej przeglądarce. Aby uniemożliwić to śledzenie, proszę użyć następującego linku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl

10. GRUPY NIESTANDARDOWYCH ODBIORCÓW NA FACEBOOKU

Używamy także oferowane przez Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“) narzędzie „grupy niestandardowych odbiorców”, które umożliwia Facebookowi wyświetlanie na nasze zlecenie reklamy banerowej na Facebooku. W tym celu przekazujemy Facebookowi Państwa adres e-mail w zaszyfrowanej formie. Jeżeli mają Państwo konto na Facebooku, Facebook dowie się dzięki temu, że są Państwo także zarejestrowani na Hashi.

Ponadto stosujemy oferowaną przez Facebook opcję „grupy podobnych odbiorców“ umożliwiającą Facebookowi wyświetlanie ogłoszeń także u takich użytkowników, którzy wykazują podobne do Państwa cechy profilu.

Szczegóły dotyczące przetwarzania danych przez Facebook znajdą Państwo w Warunkach korzystania z grupy niestandardowych odbiorców, dostępnych pod https://www.facebook.com/ads/manage/customaudiences/tos.php

11. PRZETWARZANIE DANYCH W CELU ZABEZPIECZENIA UPRAWNIONYCH INTERESÓW

Jeżeli założyli Państwo konto członkowskie, są Państwo aktywni na stronie www.hashi.com.pl i dokonują na niej zakupów, opieramy przetwarzanie Państwa danych osobowych, w szczególności Państwa danych konta członkowskiego, odwiedzin strony internetowej i historii zakupów, także ze względu na wypełnienie prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez administratorów danych albo odbiorców danych. Przetwarzanie Państwa danych konta członkowskiego jest w takim przypadku nie tylko konieczne, aby rzetelnie zrealizować Państwa zakupy, lecz także aby odpowiadać na Państwa pytania. Przetwarzamy Państwa odwiedziny na stronie internetowej oraz historię zakupów, aby móc zaoferować Państwu – ewentualnie także w formie reklamy bezpośredniej – oferty i usługi dostosowane do Państwa potrzeb. Aby oferować przy tym najlepszy serwis nie tylko w kraju lecz także w międzynarodowym kontekście Hashi, udostępnia dane Państwa konta członkowskiego, odwiedzin na stronie oraz historię zakupów firmie HASHI Maciej Wichmann,  z siedzibą w Mały Miłobądz 83-111, Mały Miłobądz 5/6, aby ta mogła jednolicie zarządzać danymi członków firmy Hashi oraz sporządzać analizy do celów wewnętrznych, przy czym udostępnienie to następuje wyłącznie po udzieleniu przez Państwa zgody na takie udostępnienie danych. W związku z niniejszym przetwarzaniem danych wyraźnie wskazujemy na Państwa prawo do wniesienia sprzeciwu zgodnie z punktem E.

12. ODWOŁANIE ZGODY

Wydane zgody na przetwarzanie danych osobowych mogą Państwo bezpłatnie odwołać w każdej chwili ze skutkiem na przyszłość, pisząc w szczególności na adres meble@hashi.com.pl lub wysyłając pisemną informację na: Outlet Meblowy, Obr. Westerplatte 24C, 83-110 Tczew

13. SPRZECIW

Jeżeli Hashi przetwarza Państwa dane osobowe w zakresie dopuszczalnym przez prawo w celu zabezpieczenia uprawnionych interesów, na przykład, wykorzystując dane do reklamy bezpośredniej, aby ta była w stanie zarządzać danymi członków i sporządzać analizy dotyczące Państwa korzystania z www.hashi.com.pl (np. odwiedzanie strony internetowej, historia zakupów) przy czym udostępnienie to następuje wyłącznie po udzieleniu przez Państwa zgody na takie udostępnienie danych, mają Państwo prawo w każdej chwili złożyć sprzeciw wobec tej formy przetwarzania danych, wysyłając wiadomość e-mail na adres meble@hashi.com.pl.

14. INFORMACJA I KOREKTA DANYCH

Przysługuje Państwu prawo do bezpłatnej informacji na temat zapisanych danych dotyczących Państwa osoby.

Ponadto mają Państwo prawo dostępu do swoich danych, a także do ich poprawiania. Mogą Państwo również żądać od nas niezwłocznej korekty dotyczących Państwa, niepoprawnych danych osobowych, do czego zalicza się także uzupełnianie niekompletnych danych.

W razie dalszych pytań dotyczących ochrony i przetwarzania Państwa danych osobowych jesteśmy dyspozycji. Hashi jest dla Państwa dostępny pod adresem e-mail meble@hashi.com.pl.

HASHI Maciej Wichmann,  z siedzibą w Mały Miłobądz 83-111, Mały Miłobądz 5/6, jest administratorem danych osobowych w rozumieniu art. 26 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych oraz zobowiązują się do ochrony danych osobowych zgodnie z przepisami tego rozporządzenia.

Stan: lipiec 2023

HASHI Maciej Wichmann